
ارز مسافرتی | شرایط فروش ارز مسافرتی از شهریور 97
بر طبق قوانین موجود تا مرداد 97، هر مسافر ایرانی که بیش از دوازده سال سن داشته باشد و می خواست از راه هوایی از ایران خارج شود، برای یکبار در طول سال شمسی میتوانست مبلغی را بعنوان ارز مسافرتی با نرخ مبادلهای دریافت نماید و هر دوره بر سر اینکه مبلغ ارز مسافرتی چقدر است و نحوه دریافت آن چگونه است تغییراتی ایجاد می شد؛ اما از نیمه مرداد ماه بطور کلی ارز مسافرتی حذف شد و تنها یک ماه بعد یعنی از 18 شهریور 97، مجددا با شرایط و نرخ جدید، امکان دریافت آن فراهم شد! با ما همراه باشید تا تمامی آنچه در مورد ارز مسافرتی وجود دارد را به شما بگوییم.

شاید یکی از مهمترین سوال ها در ابتدای سال 97 برای مسافرانی که قصد سفر خارجی را داشتند این بود که ارز مسافرتی چقدر است و چگونه می توان ارز مسافرتی تهیه کرد؟ ازابتدای تیر ماه بود که شایعاتی در مورد حذف ارز مسافرتی تا انتهای تیر ماه به گوش رسید که در ابتدا مسئولین آن را تکذیب کردند و آن را نوعی سودجویی آژانس های مسافرتی برای فروش تورهای خارجی خود عنوان کردند اما در کمال ناباوری از طرف بانک مرزی و با ارائه بسته جدید ارزی، در نیمه مرداد 97 بطور کامل ارز مسافرتی حذف شد تا همه شایعات رنگ واقعیت به خود بگیرد! البته این پایان کار نبود و حدودا یک ماه بعد و با افزایش بی رویه و عجیب و غریب نرخ ارز در بازار آزاد و از طرفی ارائه قطره چکانی ارز بصورت اسکناس در صرافی ها، بانک مرکزی تصمیم گرفت تا مجددا ارز مسافرتی را ارائه نماید!
وضعیت ارز مسافرتی از ابتدای سال 97 تا نیمه مرداد 97
بر طبق اعلام بانک مرکزی در تاریخ 22 فروردین 97، بنا به تصمیم دولت مبنی بر یکسان سازی نرخ ارز با قیمت 4.200 تومان برای هر دلار، تصمیم جدیدی در مورد مبلغ ارز مسافرتی و نحوه دریافت آن در قالب اطلاعیه ای (اطلاعیه شماره 2 یکسان سازی نرخ ارز) اعلام شد که در آن شرایط اخذ ارز مسافرتی، مبلغ آن و مدارک مورد نیاز برای آن بطور کامل توضیح داده شد. در این اطلاعیه که در مورد نحوه تامین ارز مسافرتی، درمانی و دانشجویی بود موارد زیر ذکر گردید:
1. ارز مسافرتی برای یک بار سفر در سال به میزان 1000 یورو یا معادل آن به سایر ارزها به مسافران در مرزهای خروجی هوایی پرداخت می شود. میزان ارز مسافرتی پرداختی به مسافران هوایی به کشورهای هم مرز و کشورهای مشترک المنافع به غیر از عراق 500 یورو یا معادل آن به سایر ارزها می باشد.
2. متقاضیان ارز مسافرتی موظف به ارائه گذرنامه معتبر جمهوری اسلامی ایران، بلیط هواپیما، ویزای کشور مقصد (در مورد کشورهایی که نیاز به ویزا دارند) و رسید پرداخت عوارض خروج از کشور به بانک ملی می باشند.
3. متقاضیان باید نسبت به پرداخت معادل ریالی ارز مسافرتی به شعب منتخب بانک ملی اقدام و در مقابل آن سند حسابداری/رسید دریافت کنند.
4. پرداخت ارز مسافرتی در باجه بانک ملی مستقر در مبادی خروجی (پس از باجه کنترل گذرنامه) و در مقابل دریافت سند حسابداری/ رسید و ممهور کردن گذرنامه متقاضی انجام می شود.
5. میزان و ترتیبات پرداخت ارز به زائران عتبات عالیات پس از هماهنگی با سازمان حج و زیارت اطلاع رسانی خواهد شد.
6. تامین ارز درمانی و دانشجویی با رعایت مجموعه مقررات ارزی از طریق بانک های تجارت و سامان کمافی السابق ادامه می یابد.
وضعیت ارز مسافرتی از نیمه مرداد 97 تا نیمه شهریور 97
بر اساس بسته جدید بانک مرکزی (از نیمه مرداد 97) که در آن لیست محصولات اصلی شامل ارز دولتی ارائه گردید، نامی از ارز مسافرتی دیده نشد و به معنی حذف این نوع ارز بود. بانک مرکزی اعلام نمود که چنانچه شخصی قصد مسافرت به خارج کشور را دارد میبایست ارز مورد نیاز خود را از صرافی ها دریافت نماید و با قیمت آزاد خریداری کند. این قضیه همینجا به پایان نرسید و 2 روز بعد بانک مرکزی برای ارز مسافرتی با قیمت آزاد نیز سقف برداشت گذاشت!
بر این اساس: سقف ارز مسافرتی 5000 یورو اعلام شد.
بانک مرکزی در دستورالعملی اجرایی بسته جدید ارزی خود به صرافی ها، اعلام کرد که مسافران میتوانند با ارائه بلیط، گذرنامه (پاسپورت)، ویزا (برای کشورهایی که نیاز به ویزا دارند) تا سقف 5000 یورو یا معادل آن به سایر ارزها، از صرافیهای مجاز ارز خریداری کنند. همچنین صرافیها مجازند تا سقف معادل مبلغ 100 یورو برای هر نفر بابت هزینه خدمات کنسولی سفارتخانههای خارجی، از جمله خدمات اخذ روادید و کنسولی ارز به متقاضیان بفروشند.
وضعیت ارز مسافرتی از نیمه شهریور 97
در تاریخ 18 شهریور 97 و با اعلام روابط عمومی بانک ملی اعلام شد که فروش ارز مسافرتی در شعب منتخب بانک ملی ایران با شرایط و مدارک پیشین و با نرخ جدید (بازار آزاد)، آغاز شد. عملیات فروش ارز مسافرتی در شعب میرداماد، اسکان، مرکزی، بازار، امام حسین (ع)، هفتم تیر، استاد معین و کاشف انجام می شود. با گذشت زمان و به تدریج، تعداد این شعب بیشتر خواهد شد.
اسامی و نشانی شعب فروش ارز مسافرتی
توجه: کلیه مقررات مربوط به میزان و نحوه دریافت ارز مسافرتی برای مسافران بطور کامل در اختیار بانک های تعیین شده از طرف بانک مرکزی می باشد و آژانسهای مسافرتی هیچگونه نقشی در آن ندارند. لذا هر گونه سوال در زمینه ارز و شرایط مربوط به دریافت آن را فقط از طریق بانك هاي دارای شعب ارزي بپرسید و همکاران ما در بخش فروش نمیتوانند پاسخگوی مناسبی برای سوالات شما باشند.